Wat leuk dat je de site van Vero Interieurontwerp bezoekt!

Wil je een andere indeling of een compleet nieuw interieur in huis of op kantoor? Heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het kiezen van accessoires, kleuren of verlichting? Veel is mogelijk! Wat jouw vraag ook is, ik help je graag verder en kom vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek.

Nieuws

Ons huis in Twentelife lifestyle magazine


Twentelife Binnenkijken bij…

Binnenkijken in een 60 meter lange schuurwoning

Omgeven door weideland, houtwallen en boomsingels ligt de bijna 60 meter lange schuurwoning van Chiel en Veronique Bolscher onopvallend mooi te zijn. Een plek waar het Enterse stel iedere dag geniet van het weidse uitzicht en prachtige wolkenluchten.

Je moet het maar durven: een 60 meter lange schuurwoning bouwen middenin de weilanden van het Enterse Reggedal. En dat met de belangrijke voorwaarde dat het vooral niet op mag vallen. Gewaagd, dat zeker. Onmogelijk? Nee. Want de moderne schuurwoning waar Chiel en Veronique met hun drie kinderen sinds twee jaar wonen bewijst dat het kan.  “Chiel wilde altijd al graag buitenaf wonen, hij is gek op de natuur,” vertelt Veronique. “Ik wilde dat daarentegen eigenlijk helemaal niet. Het idee om ergens in de middle of nowhere te wonen, sprak mij helemaal niet aan. Tot ik bij enkele vrienden en familieleden die ook buitenaf wonen, zag dat het ook heel fijn kan zijn. Vanaf dat moment gingen we op zoek naar de juiste plek, want locatie is het belangrijkste. Stap voor stap hebben we landbouwgrond bij elkaar gekocht tot we de kans kregen om deze plek er ook bij te kopen. Daar zijn in totaal zes jaar over heen gegaan.”

Hekel aan bouwen
Er zat echter geen woonbestemming op het grote perceel van in totaal 15 hectare. Daarvoor moest er een landgoed gesticht worden. Een traject dat weer een aantal jaren in beslag nam. “Er komt veel bij kijken wil je een landgoed stichten. Het is een hele reis waar je samen aan begint. Met samen bedoel ik ook in samenwerking met de gemeente Wierden, de architect, de landschapsarchitect en de provincie Overijssel.” Toen dat eenmaal rond was, kwam het volgende dilemma: wat voor een woning gaan we bouwen? Dat ze kozen voor nieuwbouw, was overigens niet vanzelfsprekend. Chiel: “Ik heb een hekel aan bouwen, gelukkig vindt Veronique het juist erg leuk. Zij heeft samen met de architect alles geregeld en nagenoeg het hele proces begeleid, ik werd aangehaakt op de momenten dat we echt samen iets moesten beslissen.”

Allerlei vormen
Het stel schakelde een architect in. Aan hem de uitdaging om een woning te ontwerpen dat niet mocht opvallen, praktisch qua indeling is, een puntdak heeft, zowel strak als landelijk is qua uitstraling en past in het landschap. Deze wensen resulteerden in een moderne schuurwoning van bijna 60 meter lang. Veronique: “Ik houd van anders dan anders en ben zelf aan het puzzelen gegaan met de volgorde van de ruimten. Ondertussen ging de architect aan de slag met verschillende ontwerpen voor ons huis. Allerlei vormen zijn de revue gepasseerd, L-vorm, H-vorm, U-vorm en Z-vorm. Maar iedere vorm belemmerde op één of andere manier het uitzicht. Dat vonden wij en de architect zonde. Uiteindelijk bleek het veel mooier om er één strak en lang geheel van te maken, in lijn van de oude Twentse schuren die hier vroeger in het landschap stonden.  

Honderd jaar oude eik
Toen ze eenmaal uit het ontwerp waren, kwam de volgende vraag: waar in het weiland moet de lange schuurwoning komen te staan? Hoe is de stand van de zon, waar komt de wind vandaan? “De lijn van het huis is bepaald door een honderd jaar oude eik. Als je nu door de gang kijkt, zie je de eik helemaal aan het eind precies in het midden.” Om de woning optimaal in het landschap te laten opgaan, is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen en heeft het rondom grote raampartijen. Chiel: “Het huis is gebouwd op het zicht naar buiten. Het jaar heeft vier seizoenen, ieder seizoen heeft iets. We genieten enorm van de mooie luchten, de natuur en het wild om ons huis die je hier rondom ziet. We hebben een dieptebron met warmtepomp die ons voorziet van warm water, een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer. Ook hebben we zonnepanelen. Dat maakt ons huis ook nog eens duurzaam.”

Praktische indeling
Hoe maak je een 60 meter lange woning gezellig zodat het niet voelt als groot of lang? Een mooie uitdaging voor Veronique die in het dagelijks leven werkt als interieurontwerper. “Van buiten ziet ons huis er heel lang uit, dat is het ook want van een afstand beleef je de lengte pas. Ben je eenmaal binnen, dan voelt het helemaal niet meer als lang. In plaats van meerdere verdiepingen, hebben wij alle ruimten achter elkaar.”  De woning is opgedeeld in diverse ruimten waaronder de televisie annex werkkamer, de keuken naar eigen ontwerp als centraal punt, de woonkamer met open haard, een bijkeuken, diverse slaapkamers en twee badkamers. “Het is vooral heel praktisch ingedeeld, we hebben immers ook drie kinderen. De tv-kamer wordt veel gebruikt om te chillen met een heerlijke grote bank, dichtbij de voordeur, keuken en het toilet, de kinderen hoeven dus niet door het hele huis. De wasruimte met wasmachine en droger is tussen de slaapkamer en badkamer, ook heel handig. En de keuken met de grote eettafel is het hart van ons huis omdat we hier nu eenmaal de meeste tijd doorbrengen.”

Scandinavisch
De inrichting sluit naadloos aan bij de groene omgeving. Veronique is dol op groen. In iedere ruimte staan dan ook één of meerdere planten en in het interieur komt de kleur groen in verschillende tinten terug. De woonstijl laat zich het beste omschrijven als Scandinavisch. Licht, strak en van natuurlijke materialen. De vijftien Twentse gebinten zijn van eikenhout voorzien van een whitewash en de stenen muren om de open haard zijn opgetrokken uit een Scandinavische lichtgrijze steen. “Chiel was in eerste instantie niet zo van de Scandinavische look, maar na een autovakantie in Noorwegen was hij helemaal om.” 

Helemaal thuis
Het gezin woont er nu twee jaar, heeft alle seizoen twee keer meegemaakt en heeft het dusdanig naar haar zin dat ze er nooit meer weg wil. “Het was gedurfd dat we het anders dan anders hebben gedaan, maar het heeft goed uitgepakt. De kinderen voelen zich helemaal op hun plek hier. Het huis hebben we toekomstbestendig gebouwd, dus wat ons betreft worden we hier met z’n allen oud.”